Eindejaars cocktails

Bubbels …

We moeten niet wachten tot volgende zomer om te genieten van een heerlijke zuiderse cocktail. Want met nieuwjaar in het vooruitzicht is het de ideale gelegenheid om een fles cava te ontkurken, deze puur te drinken of ons aan een cocktail te wagen op basis van cava.
We zetten er hier een 5-tal op een rijtje.

Cava Cocktail

* tumblerglas 12 cl
* 10 cl
* 1 dash* sinaasappellikeur
* 2 druppels angostura
* 1 koffielepel suikersiroop
* 7 cl cava brut
* Klein ijs
* Lemon squeezer*

Derby Cocktail

* Shaker
* 12 cl
* 1 dash angostura
* 1 dash sinaasappellikeur
* 6 cl brandy (Soberano)
* Gepileerd ijs*
* Tumbler 12 cl
* 2 aardbeien of kersen
* Zeste citroen
* Vullen met cava

Pick-me-up

* Tumbler 12 cl
* 10 cl sinaasappellikeur
* 1/5 brandy (Soberano)
* Sap van halve sinaas
* Schijfje citroen
* Schijfje sinaas
* Strainen* met gepileerd ijs
* 3/5 cava

Happy Youth Cocktail

* In een coupeglas
* 8 cl
* 1 suikerklontje
* ¼ Cherry-brandy
* ¼ sinaassap
* ½ cava

Royal Touch Cocktail

* Shaker
* 8 cl
* ¼ brandy (Soberano)
* ¼ sinaasappellikeur
* Kleine ijs
* Shaken
* Coupeglas
* Sinaasschijfje
* Kers
* Opvullen ½ cava

Algemene tips

Gebruik steeds gekoelde cava, en indien mogelijk ook gekoelde glazen. Koop geen goedkope cava. Uw volledige cocktail zal aan kwaliteit inboeten. Maar gebruik ook niet de duurste. Die drink je best puur. Voeg de cava steeds als laatste onderdeel toe aan je cocktail en geniet er onmiddellijk van. Want als het sprankelende verdwijnt verliest ook de cocktail zijn charme.

*Dash = geutje gepileerd ijs = zeer fijn geslagen ijs Squeez = sinaasappel- of citroenschil in de lengte plooien boven het glas strainen = met een lepel in het glas roeren

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

Gmap