Licor 43

Licor 43, ook Cuarenta Y Tres genoemd, zou afstammen van een drank genaamd, Liquor Mirabilis, die reeds ten tijde van de romeinen in de buurt van Cartagena werd gemaakt. Een geheimzinnig verhaal dat begon bij een groep “witte heksen”, de Meigas. De toenmalige bewoners van Cartagena eerden die heksen met indrukwekkende samenkomsten en rituelen. Altijd in het teken van geheime formules, zoete brouwsels … En hieruit groeide dit moois…

Licor 43 is dus een zoete Spaanse likeur geworden met een alcoholgehalte van 31%. De naam is afkomstig van de 43 ingrediënten die de likeur rijk is. Het zijn overigens allemaal natuurlijke ingrediënten die gebruikt worden zoals sap van citrus- en andere vruchten en extracten van aromatische planten. Ook de bereiding is iets speciaal. De basisvloeistof met de 43 ingrediënten en kristalheldere suiker wordt 12 maanden op vaten gelegd om te rijpen, zoals bij wijn. Pas dan zijn de suikers helemaal opgelost. Vervolgens wordt de likeur op verschillende manieren intensief gefilterd en op verschillende temperaturen gebracht. Pas hierdoor krijgt de likeur zijn zachte verfijnde smaak en eigenzinnig karakter.

Het recept en de bereidingswijze zijn echter een goed bewaard geheim dat nooit buiten de stadsmuren van Cartagena komt. Het is een goed bewaard geheim, dat alleen bij een zeer select groepje mensen bekend is.

Maar of je het recept nu kent of niet is onbelangrijk. Kunnen genieten van deze likeur met karakter is nog altijd de max.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

Gmap