Salsa Romesco

Hoewel Spanje geen land van de sauzen is, moeten we toch een uitzondering maken als we het hebben over de Catalaanse “Salsa Romesco”, Het is de saus die geserveerd wordt bij Calçots, Maar ze is ook geschikt voor verschillende vlees- en visgerechten. Van het recept zijn er zoveel varianten als inwoners in Cataluña. Het onderstaande recept is daar één van en is overheerlijk.

Recept
5 ñoras (zoete spaanse peper) of 2 paprika’s
2 rijpe tomaten
2 knoflooktenen
10 gram amandelen, naar smaak mag meer
10 gram hazelnoten, naar smaak mag meer
1 sneetje brood, in olijfolie gebakken
2 eetlepels wijnazijn
olijfolie
zwarte peper
zout

Alle hoofdingrediënten in de braadslede van de oven met aluminium folie, op 200 graden 30 minuten laten garen. Daarna met de hand alle schillen en pitjes verwijderden. Alles in de mixbeker doen en met de staafmixer vermalen. Druppelsgewijs de olijfolie en azijn toevoegen tot een lekker smeuïg geheel en maak de saus af met zout en zwarte peper. De structuur is dan als iets te dunne mayonaise, die goed blijft hangen aan de Calçots.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

Gmap