Catalaanse gerechten: Fideuà

Dit gerecht, oorspronkelijk afkomstig uit Valencia, is vertaald naar de Catalaanse variant genaamd Fideuà. Het principe is hetzelfde als met paella, waarbij de rijst wordt vervangen door pasta (vermicelli), gekookt in een visbouillon. Toegevoegd worden garnalen, kip, paprika's en tomaten, en soms stukjes inktvis. De smaak kan worden afgemaakt met aioli of gewoon citroen.
Benodigdheden (4 personen)
300 g vis
200 g garnalen
250 g tomaten
3 teentjes knoflook
550 ml visbouillon
Paprikapoeder
Olijfolie
Peper en zout
1 ui
Peterselie
205 g fideos of spaghetti
saffraan

Bereiding
1 Snij de tomaat en ui in blokjes.
2 Verhit een pan met een weinig olijfolie en bak hierin kortstondig de garnalen. Eruit halen en laten uitlekken. Snij de vis in stukken en bak in dezelfde pan samen met de ui en gesnipperde knoflook. Als de vis bruin begin te kleuren voeg je de in blokjes gesneden tomaat en peterselie toe. Breng volgens smaak, peper en zout toe en een lepeltje paprikapoeder. Geheel goed mengen
3 Na 5 minuten de visbouillon, saffraan en fideos toevoegen. Kook de fideos gaar. Telkens het gerecht te droog wordt een weinig water toevoegen.
4 Als de fideos “a dente” is, het vuur uitzetten, de garnalen toevoegen en de pan nog even laten staan.
5 De fideuà serveren door een weinig gehakte peterselie erover te strooien.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

Gmap