Catalaanse keuken: Kabeljauw met rozijnen en pijnboompitten

Deze Catalaanse specialiteit wordt bereid met kabeljauw, rozijnen en pijnboompitten, vergezeld met een tomatensaus en een zacht gekookt ei. De kwaliteit van goede kabeljauw is essentieel om het gerecht succesvol te laten zijn. Sommigen voegen een beetje gefrituurde rode paprika of witte wijn toe.
Ingrediënten:
4 stukken kabeljauw
150 g ui
200 g in blokjes gesneden tomaat
1 snee brood
60 g pijnboompitten
80 g rozijnen
30 ml olijfolie
witte wijn

Bereiding:
1 Bak de kabeljauw in veel olie en laat uitlekken op keukenpapier.
2 Verhit twee eetlepels olie in een pan. Bak het in vierkantjes gesneden brood zonder het te verbranden. Afzonderlijk bewaren.
3 Bak de ui in dezelfde pan met dezelfde olie. Als ze bruin begint te worden, voeg je de tomatenblokjes toe. Vervolgens de rozijnen en pijnboompitten en bak het geheel een paar minuten.
4 Giet een klein glas water en wat witte wijn erbij. Als het geheel begint te koken voeg je de stukjes brood toe.
5 Voeg tenslotte de kabeljauw toe en laat het geheel nog een 5-tal minuten sudderen.
Smakelijk.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

Gmap